De beste podcasts voor een verre reis

Tijdens een verre reis kan het soms vervelen om alleen maar naar muziek te luisteren, zeker als je al je favoriete nummers al hebt grijsgedraaid. Daarom zijn podcasts ook een goede manier om een vlucht of lange busrit te doorzitten. Of samen met anderen tijdens een roadtrip. Hieronder vind je de leukste podcasts voor op reis, van elke genre, en hoe je een visum moet aanvragen om daadwerkelijk op reis te gaan. Ga niet alleen op fantasiereis in de wereld van de podcast, maar ook op echte reis naar een leuke bestemming.

Er zijn natuurlijk veel verschillende types podcasts, sommige vertellen in meerdere afleveringen een spannend verhaal, andere zijn spontane gesprekken tussen vrienden en praten ze over van alles en nog wat. Er zijn ook natuurlijk reisgerelateerde podcasts die ook leuk zijn om te luisteren terwijl je zelf op vakantie bent. Het is ook fijn als er al een aantal afleveringen of seizoenen online staan, zodat je tijdens het reizen in een keer door kunt luisteren in plaats van een week te moeten wachten.

Marc-Marie & Aaf vinden iets

Elke week kiezen Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius een onderwerp uit waar ze vervolgens hun mening over vertellen. Dit leidt tot zeer leuke gesprekken tussen de twee die vaak ook erg grappig zijn. Ze hebben ook vaste rubrieken in elke aflevering, en aan het eind komt er natuurlijk altijd een eindoordeel over het onderwerp van die week. Er zijn gelukkig al ruim 90 afleveringen, dus kun je daar volop van genieten tijdens een reis.

De koffer in met 3 op Reis

De perfecte podcast voor op reis: de presentators van 3 op reis nemen je achter de schermen mee naar verschillende bestemmingen. Ze vertellen grappige verhalen over hun ervaringen in deze bijzondere landen en wat de do’s en don’ts zijn in die culturen. Soms gaat het niet altijd even goed, maar dat maakt de podcast alleen maar leuker. Je kan deze podcast ook luisteren als voorbereiding op een reis naar een van de besproken bestemmingen, zoals bijvoorbeeld Moldavië, Bhutan, Mexico of Australië. Let er wel op dat je voor sommige bestemmingen een visum nodig hebt, zoals voor Australië. Gelukkig kun je een visum Australië gemakkelijk online aanvragen.

Señor Sarens

Een spannende podcast over een Belgische zakenman die in Mexico wordt vermoord. Twee Belgische journalisten gaan naar Mexico om te achterhalen wat er met hem gebeurd is met hulp van zijn familie: de Sarens. Daar ontdekken ze de gevaarlijke wereld waar Jan Sarens zich in bevond.

Etenstijd!

Een leuke podcast die over eten gaat en alles daaromheen. Teun van Keuken en Yvette van Boven bespreken het allemaal. Het is nog maar net begonnen, maar nu al een erg leuke podcast, die fijn te luisteren is. Alsof je met wat vrienden aan tafel zit en lekker aan het babbelen bent. Deze komt 3 keer per week uit, dus er komt nog veel aan.

Appie

Nog een spannende misdaad podcast. In 1990 pleegde Appie A een dubbele moord in een Albert Heijn. Hij vluchtte naar Chili, maar ondanks alles, werd hij toch opgepakt. Het is inmiddels 30 jaar later, en zijn acties hebben nog steeds gevolgen voor de nabestaanden. Een goed verhaal waar je je tijdens je reis, misschien wel naar Chili, helemaal in kan beleven en mee wordt genomen in een andere wereld.

Zo zie je maar, genoeg goede Nederlandse podcasts om naar te luisteren. Als je op reis gaat, vergeet dan niet te checken of je een visum nodig hebt om het land binnen te komen. Zoals al genoemd, heb je voor Australië een visum nodig. Deze is een jaar geldig en mag je onbeperkt gebruiken. Ideaal voor meerdere reizen naar Australië. Elke reis mag maximaal 3 maanden duren. Er is dus genoeg tijd om het land te ontdekken en alle goede podcasts te luisteren.