Dit zijn de leukste vrijetijdspodcasts van dit moment

Het luisteren van podcasts is de laatste jaren mateloos populair. De kans is daarom groot dat je tijdens een lange reis in de trein of in het vliegtuig besluit om een podcast te luisteren. Het aanbod van Nederlandse podcasts is groot, zodat je je niet hoeft te vervelen.

 

Podcasts met hobby en vrije tijd als onderwerp

Ben je op zoek naar meer inspiratie over een bepaald onderwerp of wil je meer te weten komen over een potentiële nieuwe hobby? Dan kun je kiezen voor verschillende Nederlandse podcasts met hobby en vrije tijd als onderwerp. Van fotografie tot bierdrinken, er is overal wel een podcast over gemaakt.

 

30 minuten Sluitertijd

Eén van de leukste nieuwe podcasts van dit moment, is ’30 Minuten Sluitertijd’. In deze nieuwe fotografiepodcast bespreken fotografen Niels de Kemp en Michiel Heijmans alles wat je moet weten over fotografie, in een aflevering van maximaal 30 minuten per keer. Iedere week verschijnt er een nieuwe podcast. Beide fotografen maken vooral straatfoto’s, maar dat is niet het enige onderwerp waar de twee het over zullen hebben. Michiel heeft namelijk ook een boek geschreven, de Straatfotobijbel. En Niels werkt in zijn dagelijks leven bij de politie. Meer dan genoeg input voor een interessante podcast.

 

Pokercity

In de top 10 online casino Nederland kun je verschillende gokspellen spelen. Denk bijvoorbeeld aan online roulette of live poker. Daarvoor moet je wel de juiste kennis in huis hebben. Wil je alles weten over dit populaire gokspelletje, dan kun je de podcast ‘PokerCity’ eens proberen. In deze podcast bespreken Pieter Salet en Mark Roovers alles wat je moet weten over poker. Denk bijvoorbeeld aan het laatste nieuws en er schuiven ook regelmatig (inter)nationale professionele pokeraars aan tafel. Daarnaast komen ook de nieuwste roddels aan bod. Verder vertellen de twee leuke anekdotes andere interessante verhalen.

 

Aap Noot Reisverhalen

Renee en Esmée zijn twee reisbloggers die je helpen met inspiratie voor je volgende reis. Daarom besloten de twee om hun online activiteiten uit te breiden met een interessante podcast. Vorig jaar werd er voor meer dan 9 jaar aan luistermateriaal aangeboden, maar ‘Aap Noot Reisverhalen’ onderscheidt zich, doordat je je kunt voorbereiden op een zorgeloze reis of vakantie. In de podcast krijg je onder meer interviews te horen met reizigers over hun belevingen. Van hun spannendste anekdotes en grootste blunders, alles komt aan bod. In elke aflevering ga je als luisteraar op een nieuw avontuur.

 

Podjebier

Wie denkt dat je alleen maar bier bij de supermarkt kunt halen en dat je nooit iets anders zal drinken dan je favoriete biermerk, heeft het mis. Ben je gepassioneerd over bier en wil je er alles over te weten komen, dan is ‘Podjebier’ een mooie aanrader. In deze podcast bespreken de presentatoren in iedere geval vier bijzondere bieren. Dat doen ze onder meer door live in de podcast te proeven en te recenseren. Nederland is een echt bierland en er gebeurt behoorlijk wat op het gebied van Nederlandse bieren en brouwers. Om deze reden worden echt alle ins- en outs van de Nederlandse bierwereld besproken. Dat gebeurt op verschillende manieren. Zo worden sommige brouwers en ontwikkelingen kritisch besproken, maar altijd met respect voor het vakmanschap voor de brouwer. Daarnaast hoor je de oprechte liefde voor bieren, waardoor er een interessante dynamiek ontstaat. In deze podcast komen onder meer interviews, reportages en andere bier-onderwerpen aan bod.

 

De koffer in met 3 op Reis

Niet alleen op de televisie wordt ‘3 Op Reis’ uitgezonden. Jennifer Hoffman, Chris Zegers en Nienke de la Rive Box reizen overal met je mee, waar je ook naartoe gaat. Deze podcast wordt gepresenteerd door de bekende gezichten van het televisieprogramma. In de podcast hoor je meer over de meest bijzondere bestemmingen in de wereld. Bereid je voor op één van de mooiste reizen die je ooit hebt gemaakt. In deze podcast hoor je meer over wat je beter wel en niet op een bepaalde bestemming kunt doen. Daar komen ook grappige anekdotes bij kijken. Heb je bovendien altijd willen weten wat er achter de schermen van dit programma gebeurt, dan in deze podcast een aanrader. In elke aflevering staat een andere bestemming centraal, zoals bijvoorbeeld Albanië, Italië of Ecuador.