Wat zijn de podcasts voor AI tech development nieuws?

AI (Artificial intelligence) is iets waar we bijna niet meer omheen kunnen. In vele branches wordt AI gebruikt om het werk makkelijker te maken, maar ook privé heeft het vele functies. De ontwikkelingen rondom AI volgen elkaar razendsnel op. Wie bij wil blijven kan kiezen uit een groot aantal podcasts over AI. Dit zijn de meest interessante AI podcasts van dit moment.

macro photography of silver and black studio microphone condenser

 

Wie online zoekt op AI tech development nieuws podcasts zal heel wat opties tegenkomen. Dat maakt het kiezen van de juiste podcast niet makkelijk. Daarom hier onze keuze voor de 5 beste podcast over AI tech development nieuws.

1. The ChatGPT Report

Als gesproken wordt over AI dan komt men al snel uit op ChatGPT. Volgens ExpressVPN had ChatGPT in 5 dagen na de lancering al 1 miljoen gebruikers. Dat is ondertussen zelfs opgelopen tot ongeveer 180 miljoen. In deze podcast met 550.000 luisteraars worden wekelijks alle nieuwtjes rondom ChatGPT en AI besproken.

2. AI Breakdown

In deze dagelijkse podcast van 25 minuten wordt het AI nieuws geanalyseerd. De podcast wordt gehost door Nathaniel Whittemore die al het laatste nieuws onder de loep neemt. Daarbij zal hij niet alleen kijken naar de voordelen van kunstmatige intelligentie, maar ook naar de nadelen en risico’s.

3. AI Today Podcast

In deze podcast bespreken Kathleen Walch en Ronald Schmelzer het laatste AI nieuws. De hosts zijn geen onbekenden in het vak, ze zijn de oprichters van Cognilytica. Dat is een bedrijf dat zorgt voor certificering van AI en data projecten. Naast analyses gaan de hosts ook in gesprek met experts. Een goede podcast voor iedereen die in ‘gewone taal’ wil leren over AI.

4. Eye on AI

In Eye on AI interviewt Craig S. Smith van The New York Times experts op het gebied van AI. Er komen vele onderwerpen aan bod waaronder AI en robotics, maar ook de risico’s van het gebruik van AI. Deze podcast over AI tech nieuws wordt twee keer per week uitgebracht en duurt 50 minuten. De podcast is te beluisteren op Apple en Spotify.

5. AI and I

Ontdek hoe andere mensen AI gebruiken. Dan gaat het niet zomaar om mensen, maar om succesvolle investeerders, bedrijfseigenaren, filmmakers en schrijvers. Zo spreekt hij met Dr. Bradley Love die werkt aan aan AI-tool om de toekomst te voorspellen, maar ook met de maker van ChatPRD en velen meer.

Eervolle vermeldingen

Bovenstaande podcasts zijn een aantal van de meest bekende en informatieve podcasts over AI. Hier nog een aantal AI podcasts die ook zeker de moeite waard zijn:

 

      The AI Fix - Een podcast over potentiële scenario’s voor AI.

      The Gradient: Perspectives on AI - Interviews met experts over AI.

      AI Revolution Podcast - Over het gebruik van AI tools.

      Generation AI: Automating Better Business - Over AI-ontwikkelingen voor de zakenwereld.

      GRIP op AI - Nederlandse podcast over de impact van AI op werk en leven.

Tot slot

AI wordt door steeds meer mensen omarmd. Het biedt nu al een groot aantal mogelijkheden en dat zal alleen nog maar meer worden. Dankzij de eerder genoemde podcasts zullen luisteraars altijd op de hoogte zijn en AI kunnen gebruiken in hun eigen leven.