Aflevering 5 - Meidag / Stem: Funda Müjde

Aflevering 5 - Meidag / Stem: Funda Müjde

De gesproken opera EVA · 2021-04-05
43:17

Aflevering 5 van de gesproken opera podcast EVA naar het gelijknamige boek van Carry van Bruggen. Deze aflevering wordt vertolkt door Funda Müjde. Een productie van operaregisseur Sjaron Minailo / Studio Minailo in samenwerking met schrijfster en librettist Gaea Schoeters, componist Annelies Van Parys en Ragazze Quartet.

Het literaire werk Eva van Carry van Bruggen, dat bij het uitbrengen in 1927 veel opzien baarde en tijdens de tweede feministische golf in de jaren zeventig werd herontdekt, vormt de poëtische basis voor deze acht-delige gesproken opera podcast. Als luisteraar word je op muzikaal dramatische wijze meegenomen in het verhaal van Eva. Een streaming of consiousness portret over de geestelijke en seksuele ontplooiing van een jonge Joodse vrouw in het conservatieve Nederland. Het verhaal toont haar zoektocht naar de balans tussen de vrouw die haar omgeving wil dat ze is en de vrouw die ze zelf wil zijn.

Beeld: Gemma Plum
Meer info op carryvanbruggen.nl

De gesproken opera EVA

Duik in de wereld van Eva: een gesproken opera en muzikaal luisterboek ineen, gebaseerd op de gelijknamige openhartige roman van Carry van Bruggen. Een productie van operaregisseur Sjaron Minailo i.s.m. schrijfster/librettiste Gaea Schoeters, componist Annelies Van Parys en Ragazze Quartet.

  • Aantal afleveringen: 13
  • Laatste aflevering: 2021-04-28
  • Kunst

Waar kun je luisteren?

Apple Podcasts Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afleveringen