De Laatste Dagen Van... Marvin Gaye

De Laatste Dagen Van... Marvin Gaye

NPO Radio 5 / AVROTROS
  • Apple Podcasts Logo Nederland
    Trophy icon 32

Waarom werd soulzanger Marvin Gaye vermoord door zijn vader? Het derde seizoen van de podcastserie ‘De Laatste Dagen Van…’ draait om het turbulente leven en de gewelddadige dood van Marvin Gaye op 1 april 1984.

In zes afleveringen schetsen makers Wibo Dijksma, Anne Hurenkamp en Michiel Tjepkema een indringend portret van Marvins worsteling met het leven, zijn bijzondere carrière bij Motown, zijn meesterwerk What’s Going On en zijn heftige laatste dagen. Met veel muziek, zeldzaam archiefmateriaal, oude en nieuwe interviews en een reis naar het Belgische Oostende (waar de zanger ruim anderhalf jaar woonde) proberen de makers te ontdekken wie de echte, vaak ongrijpbare Marvin Gaye was. Wat bleef er verborgen voor de ogen van het grote publiek en was zijn dramatische einde te voorkomen geweest?

De Laatste Dagen Van… is een podcast-serie van NPO Radio 5 en AVROTROS, waarin de laatste dagen van beroemde popsterren worden gereconstrueerd. In samenwerking met Jan Cees ter Brugge (seizoen 1 over John Lennon) en Edger Hamer (seizoen 2 over Freddie Mercury).

  • Aantal afleveringen: 21
  • Laatste aflevering: 2022-11-15
  • Muziek

Waar kun je luisteren?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afleveringen