12. Het kwetsbare verhaal van Nilüfer Gündogan, de nummer 2 van VOLT.

12. Het kwetsbare verhaal van Nilüfer Gündogan, de nummer 2 van VOLT.

De Politieke Adem podcast · 2021-03-12

Vandaag praat ik met Nilüfer Gündogan. Zij is geboren in Nazimiye (Turkije) en getogen in Weert.
Nummer twee
Zij staat op nummer 2 op de lijst van Volt – een in 2017 opgerichte pro-Europese partij die meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021. Ze haalden bij de laatste verkiezingen al 2% van de stemmen. Nog niet genoeg, maar zeker geen slechte uitkomst als nieuwkomer. In Duitsland haalde de partij wel een zetel.
Ze heeft als dochter van een gastarbeider veel kansen gekregen – zegt ze op de website van Volt - en daarom zet zij zich nu in om anderen dezelfde kansen te geven. Ze wil werken aan een economie die niet alleen welvaart oplevert, maar ook welzijn.
Kwetsbaar
Ze vertelt in de podcast een haar hele kwetsbare levensverhaal. Juist haar tegenslagen hebben gemaakt dat ze de ballen had – in mijn woorden – om de politiek in de gaan. Door VOLT voelde ze juist dat dit haar partij was en dat ze zich daar ook voor in wilde zetten.
Al met al is het ook een vrij politieke podcast geworden waarin Nilüfer ook haar eigen standpunten deelt en hoe ze hoopt dat ze na 17 maart met meer dan vier zetels in de grachten gaat springen.
Mocht het zover komen dan zien we dan natuurlijk graag het resultaat van ;)

Website VOLT:
https://voltnederland.org/

De Politieke Adem podcast

Politieke Adem gaat over het persoonlijke van politiek.

In de Politieke Adem podcast praat Marleen Weener met (oud-)politici, bestuurders en wetenschappers over de politiek. Hoe zit het politieke systeem in elkaar? Hoe zijn zij zelf in de politiek gekomen? Hoe is de huidige politiek? En hoe kan het beter?

  • Aantal afleveringen: 19
  • Laatste aflevering: 2021-03-12
  • Overheid

Waar kun je luisteren?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afleveringen

Populariteit in de tijd