DRUK: In het hoofd van topteams

DRUK: In het hoofd van topteams

NPO Radio 1 / BNNVARA
  • Apple Podcasts Logo Nederland
    Trophy icon 72

Met topsporters gaat het heel vaak over het lijf, maar veel te weinig over wat er omgaat in het hoofd. Daar wil presentator en sportjournalist Erik Dijkstra (Bureau Sport) wat aan doen.

"In topsport bestaan geen vriendenteams."

In seizoen twee van DRUK krijg je een kijkje achter de schermen bij topteams. Presentator en sportjournalist Erik Dijkstra onderzoekt wat het betekent om in een topteam te werken.

Over een team van Champions League winnaars die niet elkaar overweg kunnen, ruzie in het gouden waterpoloteam, en hoe je vol onzekerheid tóch een Tour de France kan winnen.

Met in dit seizoen onder anderen voetballer Jaap Stam, wielrenster Demi Vollering, hockeyer Maartje Paumen en volleyballer Ron Zwerver.

---------------------------------------------------------------------

In het eerste seizoen van DRUK duikt Erik in het hoofd van negen van de grootste kampioenen van het Nederlandse sportlandschap om hen te vragen hoe zij omgaan met de mentale druk die hoort bij sport op het allerhoogste niveau. Dat werpt een heel nieuw licht op hun unieke topprestaties. Met onder meer Suzanne Schulting, Henk Grol, Femke Heemskerk, Epke Zonderland en Kiki Bertens.

Waar kun je luisteren?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afleveringen