Gedwongen – tewerkgesteld in Duitsland

Gedwongen – tewerkgesteld in Duitsland

Nationaal Comité 4 en 5 Mei

Bevel! Miljoenen Europese mannen moesten zich tijdens de Tweede Wereldoorlog melden om dwangarbeid te doen voor Duitsland. Na thuiskomst werd er vaak nauwelijks nog over gesproken. In de vijfdelige serie Gedwongen vertellen de laatste getuigen over de Arbeitseinsatz. In de negentig zijn ze inmiddels. Ze vertrokken als tiener en werden maanden- soms zelfs jarenlang tewerkgesteld. Zo werden ze volwassen in de snelkookpan van de oorlog. Voor welke dilemma’s kwamen ze te staan? En wat doet dwang met een mens?
'Gedwongen – tewerkgesteld in Duitsland' is een podcast van het Nationaal Comité 4 en 5 Mei en het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies i.s.m. Aldus’ producties.
Regie, montage, interviews: Tjitske MusscheResearch: Renske KrimpEindredactie: Emmie KollauMuziek: Darius TimmerSounddesign en eindmix: Ruben DekkerMontage-assistentie: Jesse GunsingAdvies: Cristan van Emden en Frank van Vree Productie: Aldus’ producties, Emmie Kollau, Tijl Akkermans, Pao Lien DjieOntwerp: Tijl Akkermans, Kars van den HeuvelCommunicatie: Leonie Durlinger
De podcast is mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en BUMA Music in Motion.Veel dank aan Pieter Bouma, Cor van Dijk, Co Knuppelder, Wim Missel en Ben Tesink voor het delen van hun verhaal.

Waar kun je luisteren?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afleveringen