KidsGeldwijs Podcast

KidsGeldwijs Podcast

Mariska Boer

Kinderen bewuster leren omgaan met geld, dat is waar de KidsGeldwijs® Podcast voor staat. Samen het gesprek aan gaan over geld.

Wat geef jij als ouder je kind mee, of wat heb je zelf meegekregen? En is er op school ook aandacht voor het goed leren omgaan met geld?

Helaas laten de cijfers ons zien, dat er nog teveel jongeren van 18 jaar en ouder zijn met betalingsachterstanden of hoge schulden. Dit had in veel situaties voorkomen kunnen worden. Jongeren geven zelf ook vaak aan, niet voldoende voorbereid te zijn op deze financiële zelfstandigheid. Daarom gaan wij graag al vanaf de basisschool het gesprek aan.

Let's talk about money!


Je financiële gewoontes ontstaan al vanaf je geboorte. Wat krijg jij als kind mee van de geld gewoontes van je ouders, coaches, docenten of andere mensen om je heen. Alles wat je leert vormt de basis voor je huidige geldgewoontes. Dat is de manier waarop je bewust en onbewust financiële keuzes maakt, ook wel je moneymindset genoemd.

Het is onze missie om geld bespreekbaar te maken en kinderen ook bewuster met geld te leren omgaan.

Mijn naam is Mariska Boer, 26 jaar financieel adviseur en geldexpert. In de financiële advisering ontstond mijn interesse in de invloed van ons denken (ons brein) op de manier hoe we met geld omgaan. Ook wel Moneymindset genoemd. En daar heb ik mij helemaal in gespecialiseerd.

Goede geldgewoontes helpen je in de rest van je leven en kunnen ook voorkomen dat je al op jonge leeftijd verkeerde financiële keuzes maakt met achterstanden of schulden tot gevolg.

Met een team van coaches zetten we ons in voor KidsGeldwijs®, door het aanbieden van online programma's, gesprekskaarten, gastlessen op basisscholen en voorlichting op het voortgezet onderwijs. Door in gesprek te gaan met jongeren kunnen veel financiële problemen worden voorkomen of aanzienlijk worden verminderd. Een luisterend oor, praktische tips /adviezen en goede coaching staan bij KidsGeldwijs® centraal.


In de KidsGeldwijs® Podcast komen verschillende onderwerpen voorbij voor kinderen uit groep 7 en 8 en voor jongeren. Dit zal ook bij elke aflevering vermeld worden.


Voor meer informatie:
www.kidsgeldwijs.nl


Heb je vragen, mail dan naar info@kidsgeldwijs.nl


Waar kun je luisteren?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afleveringen