Multinationals minder pamperen, luidt het advies aan de overheid

Multinationals minder pamperen, luidt het advies aan de overheid

de Volkskrant Elke Dag · 2023-09-17

Grote gevestigde bedrijven profiteren het meest van de overheid. Ze krijgen bescherming en subsidies, en doen daar niet altijd dingen mee die goed zijn,. Maar bedrijven worden soms ook belemmerd als ze wél iets willen doen waar de samenleving echt wat aan heeft. Dat moet anders, luidt het advies van de Wetenschappelijk Raad voor het Regeringbeleid aan de regering. Gaat dat ook gebeuren? We bespreken het met Wilco Dekker, veteraan op de economieredactie.

Onze journalistiek steunen? Dat kan het beste met een (digitaal) abonnement op de Volkskrant, daarvoor ga je naar www.volkskrant.nl/podcastactie

Presentatie Elke Dag: Pieter Klok en Sheila Sitalsing
Presentatie de Kamer van Klok op vrijdag: Gijs Groenteman
Redactie: Corinne van Duin, Lotte Grimbergen en Julia van Alem
Montage: Rinkie Bartels

See omnystudio.com/listener for privacy information.

de Volkskrant Elke Dag

De wereld verandert in rap tempo: we voelen de gevolgen van klimaatverandering, er woedt een oorlog in Europa en de koopkracht is historisch gedaald. Om die nieuwe wereld beter te begrijpen praten Pieter Klok, Sheila Sitalsing, Gijs Groenteman en de specialisten van de redactie je dagelijks in 20 tot 30 minuten bij. Op vrijdag luister je naar een langere aflevering, waarin we terugblikken op de politieke week.

  • Aantal afleveringen: 100
  • Laatste aflevering: 2023-09-22
  • Nieuws Politiek

Waar kun je luisteren?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afleveringen