Wat betekent deze verkiezingsuitslag voor Europa?

Wat betekent deze verkiezingsuitslag voor Europa?

de Volkskrant Elke Dag · 2024-06-10

De Europese kiezer heeft gesproken, het midden houdt stand, maar kalft wel af. Ondertussen marcheert radicaal-rechts gestaag omhoog. Wat betekent dit voor de grote Europese vraagstukken zoals klimaat en asiel? En wat is de invloed hiervan op de interne politiek in de lidstaten? We bespreken het met Brussel-correspondent Marc Peeperkorn. Ook zoomen we in op België met correspondent Sacha Kester. Dit buurland kleurde namelijk drie vakjes rood; voor de federale, regionale en Europese verkiezingen.

Onze journalistiek steunen? Dat kan het beste met een (digitaal) abonnement op de Volkskrant, daarvoor ga je naar www.volkskrant.nl/podcastactie

Presentatie: Sheila Sitalsing
Redactie: Corinne van Duin, Lotte Grimbergen, Julia van Alem, Jasper Veenstra, Nathalie Denie en Sanne Kiggen.
Montage: Rinkie Bartels, Simone Eleveld

See omnystudio.com/listener for privacy information.

de Volkskrant Elke Dag

De wereld verandert in rap tempo: we voelen de gevolgen van klimaatverandering, er woedt een oorlog in Europa en de koopkracht is historisch gedaald. Om die nieuwe wereld beter te begrijpen praten Pieter Klok, Sheila Sitalsing, Gijs Groenteman en de specialisten van de redactie je dagelijks in 20 tot 30 minuten bij. Op vrijdag luister je naar een langere aflevering, waarin we terugblikken op de politieke week.

  • Aantal afleveringen: 100
  • Laatste aflevering: 2024-06-20
  • Nieuws Politiek

Waar kun je luisteren?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afleveringen