Leven naast de dood

Leven naast de dood

Simone Beijer

Simone Beijer is uitvaartonderneemster en schrijfster. Sinds de stilgeboorte van haar zoontje Stan in 2000, had zij het gevoel dat ze ooit in de uitvaarten wilde gaan werken. Beijer Uitvaartzorg is sinds 2015 uitgegroeid tot een grootbedrijf wat in de Gelderse vallei en op de Veluwe werkzaam is. Waar ze met name bekend staan om de liefdevolle en speciale aandacht voor kinderen tijdens een uitvaart.

Vanuit haar passie voor schrijven en kinderen en rouw ontstonden meerdere (kinder)boeken, zoals 'Als je dood gaat verhuis je' en 'Doodeenvoudig'. Ook haar dochter heeft een boek geschreven; 'Stil! Mijn broertje slaapt niet, hij is stilgeboren', welke er ook in een zusjes variant is. Deze boeken zijn uitgebracht door Uitgeverij Beijer. Naast het schrijven van (kinder)boeken), geeft Simone les bij Regalia Coaching en Opleidingen over verschillende onderwerpen rondom de dood en rouw.

Vanuit de vraag naar verhalen en met de overtuiging dat het belangrijk is om te blijven praten over degenen die je mist, is Simone deze podcastserie begonnen. Hierin voert ze gesprekken met ouders van (stilgeboren) kinderen, jonge weduwen en weduwnaars, kinderen die hun vader of moeder verloren zijn en jonge mensen die een broer, zus of vriend of vriendin moeten missen, door ziekte, een ongeluk of zelfmoord.

Waar kun je luisteren?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afleveringen