Aflevering 1: De moord op Jacques Wijsman

Aflevering 1: De moord op Jacques Wijsman

Moord Podcast · 2021-12-17
20:13

Oudjaarsavond 1921, 20 uur 36. Het is een koude, druilerige avond. op station Hollandspoor is zojuist de trein uit Amsterdam binnengekomen. Een passagier die in de eerste klas coupé wil stappen zegt een beetje nijdig tegen de kruier dat er een dronkenlap in de trein ligt. De kruier haalt zijn schouders op. Het is oudjaar, natuurlijk zijn er dronken mensen. Samen met een man in een hoek van de coupé. He, u daar! roept de kruier. De man beweegt niet. En dan zien ze het bloed....

Dit is een nieuwe, verbeterde versie van mijn allerallereerste aflevering, twee jaar geleden alweer, over de moord op meester Jacques Wijsman. Om te vieren dat mijn nieuwe boek in de winkel ligt , jawel, dat boek heet dus ook De moord op mr jacques wijsman, heb ik deze aflevering opnieuw opgenomen. Ik heb het podcasten inmiddels wat beter onder de knie gekregen. Hoop ik dan he.

Benieuwd hoe dit verder gaat? Deel 2 en 3 van deze vernieuwde podcast zijn aflevering 75 en 76. Maar je kunt natuurlijk ook naar de oude versie luisteren, dat zijn deel 2 t/m 5.

Mijn boek De moord op mr. Jacques Wijsman is inmiddels onthaald als "Agatha Christie meets Cissy van Marxveldt", "briljant" en "krankzinnig". ;-)
Te koop bij alle grote jongens zoals Bruna en bol.com, maar natuurlijk ook bij je lokale boekhandel! Die kunnen alle steun goed gebruiken.

Moord Podcast

Een lichtvoetige, historische True Crime podcast geschreven door Liz Luyben. Elke week een nieuwe zaak die de gemoederen ooit flink bezighield. O.a. de Zaak Alcàsser, Goeie Mie, Annie E., de moord op meester Wijsman en de verdwijning van Agatha Christie.

Waar kun je luisteren?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afleveringen