#59: Amerikaanse man ontvoert 12-jarig meisje naar hotelkamer

#59: Amerikaanse man ontvoert 12-jarig meisje naar hotelkamer

Napleiten · 2023-03-17

In juni 2019 vertrekt een 12-jarig meisje ‘s middags van haar basisschool. Ze vertelt haar leraar een afspraak te hebben bij de orthodontist, die heeft ze echter niet. Later die dag komt ze niet thuis. Haar moeder slaat direct alarm en nog diezelfde nacht verstuurt de politie een Amber Alert. 

De politie komt via chatberichten uit bij een Amerikaanse man van 50 jaar en voegt een foto van hem toe aan het waarschuwingsbericht. Iedereen in Nederland wordt verzocht uit te kijken naar deze onbekende man, die mogelijk bij het meisje is. Uiteindelijk worden ze samen gevonden in een Rotterdamse hotelkamer. 

Officier van Justitie Annette Boender leidde het onderzoek en vertelt over de heftige zaak. 

De uitspraak lees je hier terug: 

https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:RBROT:2020:5742

Hoger beroep: 

https://uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?id=ECLI:NL:GHDHA:2021:1003

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Napleiten

Misdaadjournalist Wouter Laumans en strafpleiter Christian Flokstra praten met advocaten en officieren van justitie over bijzondere zaken die hen altijd zullen bijblijven. In deze podcast geven advocaten en officieren van justitie voor het eerst een unieke inkijk in geruchtmakende strafprocessen.

Waar kun je luisteren?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afleveringen