OSG 72 - Het verhaal van je leven met Mieke Bouma

OSG 72 - Het verhaal van je leven met Mieke Bouma

Over Spreken Gesproken Podcast · 2022-06-06

Wij zijn ‘storytelling-animals’, met een fundamentele behoefte een verhaal te maken van het leven en er zo zin en betekenis aan te geven.

Verhalen maken zit diep ingebakken in onze psyche. Toch zijn we ons meestal niet bewust van de vele innerlijke stemmen – gedachtepatronen, angsten, aannames, wensen en overtuigingen – die uitmaken hoe ons leven zich ontvouwt. Want wat we onszelf vertellen, is bepalend voor hoe we het leven ervaren.

Ieder mens creëert zijn eigen werkelijkheid, zijn eigen persoonlijke mythe. We zijn allemaal de held of heldin in ons eigen verhaal. Als we dat eenmaal hebben begrepen, hoeven we geen antwoorden meer buiten onszelf te zoeken, anderen de schuld te geven of boos te worden op ons lot. Dan kunnen we het verhaal van ons leven sturen en bijsturen.

In aflevering 72 van de Over Spreken Gesproken podcast interview ik Mieke Bouma. Mieke is oprichter van de Storytelling Academy. Ze was docent aan de Theaterschool in Amsterdam en scenarioschrijver voor toneel, film en televisie. Mieke is Nederlands expert van Joseph Campell, die wereldfaam creëerde met zijn boek De held met de duizend gezichten.

We hebben het over haar eigen boek Het verhaal van je leven. Met fascinerende voorbeelden uit zowel de oude mythologie als hedendaagse verhalen maakt Mieke duidelijk met welke mechanismen we onze persoonlijke mythologie creëren en hoe we het verhaal van ons leven kunnen herschrijven om er meer uit te halen.

Check voor meer informatie de website van Mieke: www.miekebouma.nl of van haar bedrijf www.storytellingacademy.nl.

Voor meer informatie over de podcast check: www.glennvergoossen.nl of meldt je aan voor de gratis Online Sprekers Academy op www.desprekersregisseur.nl. Iedere eerste, derde en vijfde maandag van de maand staat er een nieuwe aflevering voor je klaar. Samen maken we korte metten met plankenkoorts en leren we spreken met meer impact!

Over Spreken Gesproken Podcast

We herkennen het allemaal: slaapverwekkend vermoeiende presentaties van collega’s, verkopers die als wandelende flyers fungeren, een familielid met een wollig en onsamenhangend verhaal of een directeur die zijn visie heeft vertaald naar honderden onleesbare slides.
Het is misschien wel vanwege al deze ervaringen dat we het Spaans benauwd krijgen wanneer we zelf moeten spreken in het openbaar.

Over Spreken Gesproken is de ultieme podcast voor professionals die willen praten met resultaten. In de nr. 1 public speaking podcast van Nederland interviewt trainer, spreker en auteur Glenn Vergoossen de beste sprekers en experts uit dit vakgebied.

Iedere 1ste, 3de en 5de maandag van de maand staat er een nieuwe aflevering voor je klaar. Maak korte metten met plankenkoorts en spreek met meer impact! Ga voor meer informatie naar www.oversprekengesproken.nl

Waar kun je luisteren?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afleveringen

Populariteit in de tijd