
1. Sommelier Daphne Oudshoorn van restaurant 212** en 3 wijnen
In deze editie praten we met sommeliers; van ervaren tot startend en van sterrenzaken tot wijncafés. In deze eerste podcast ontvangen we Daphne Oudshoorn van Restaurant 212** te Amsterdam. Daar stond het afgelopen jaar in het teken van ‘2’! Een tweede Michelinster, een tweede kind en de aankondiging van opening van een tweede restaurant in Amsterdam. Hoe ga je daar, ook nog in een lange 2e lockdown, mee om. Wat betekent dat voor de wijnkaart? Verandert Daphne’s rol, wordt de sfeer en benadering van de gasten en pricing van de wijnen door de tweede ster anders? Hoe blijft het team wijntechnisch bij? Is er nog wel de klassieke rol voor sommeliers in dit a-typische restaurant met een lange eetbar? Dit en andere zaken, waaronder hoe is de werkrelatie met haar partner en de chef van 212, komen in deze podcast aan de orde! Tevens worden er drie wijnen geproefd en besproken.
PROEFCAST over wijn & proeven
Een podcasts van Jan van Lissum (Proefschrift & The Wine and Food Association), Hans van de Meeberg (o.a. Misset Horeca) en Roderick Ros (o.a. Ros-O-Wine) over wijn in alle facetten. Drie meningen die openhartig gedeeld worden gebaseerd op hun eigen ervaringen en kennis. Als aan een dinertafel is er een gesprek over wijn in het algemeen of met een thema en soms ook met bekende sommeliers, chefs en andere personen uit de ‘wijnwereld’ die aanschuiven.
- Aantal afleveringen: 15
- Laatste aflevering: 2023-02-12
- Kunst