#033 Sietske Dijkstra - Ouderverstoting

#033 Sietske Dijkstra - Ouderverstoting

TIMM Consultancy voor Jeugdzorgprofessionals · 2021-04-06
46:52

25 April is de internationale dag van de ouderverstoting (International PAS Awareness Day). Een dag waarop men aandacht vraagt voor alle kinderen en uitwonende ouders die slachtoffer zijn van ouderverstoting. Voor Sietske Dijkstra een extra reden om in deze podcast haar kennis over ouderverstoting te delen. 

Veel professionals worstelen met situaties waarin ze ouderverstoting vermoeden of een risico zien op ouderverstoting. Sietske vertelt dat er verschillende gradaties zijn en dat het enorm belangrijk is dat we als professionals meer kennis vergaren over ouderverstoting. Ook doet ze een oproep om met elkaar interventies te ontwikkelen die nodig zijn wanneer vast gesteld is dat er sprake is van ouderverstoting want nu hebben we nog geen passende evidence based interventie. 

Veel luisterplezier! 

Wil je meer weten over ouderverstoting? Lees dan het verslag, waarvoor Sietske ook is geraadpleegd, van de expertgroep dat in januari 2021 is uitgekomen. 

https://www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/rapporten/2021/02/04/bijlage-1-adviesrapport-expertteam-ouderverstoting-complexe-omgangsproblematiek-januari-2021/bijlage-1-adviesrapport-expertteam-ouderverstoting-complexe-omgangsproblematiek-januari-2021.pdf 

TIMM Consultancy voor Jeugdzorgprofessionals

Ben jij geïnteresseerd in de Jeugdzorg? Of werk je als jeugdzorgprofessionals, pedagoog of psycholoog dan delen we graag onze kennis met jou. Onze podcasts gaan o.a. over de effecten van trauma, veiligheidsplanning, complexe scheidingen en nog veel meer interessante onderwerpen die gericht zijn op de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld.

TIMM Consultancy is een opleidingsinstituut voor Jeugdzorgprofessionals. Meer weten over onze opleidingen? https://www.timmconsultancy.nl/opleidingsaanbod-timm-consultancy/

  • Aantal afleveringen: 122
  • Laatste aflevering: 2024-04-03
  • Onderwijs

Waar kun je luisteren?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afleveringen