#14: Wat je moet weten over Belgorod en Bachmoet

#14: Wat je moet weten over Belgorod en Bachmoet

Veldheren · 2023-05-25
45:10

In deze aflevering kijken de Veldheren terug op de slag om Bachmoet. Na bijna een jaar van intense strijd is het mijnstadje in de Donbas gevallen. Analisten noemden het een "gehaktmolen", een "herhaling van de Eerste Wereldoorlog" en de "hel op aarde". Maar wat is er in Bachmoet precies gebeurd?

Verder veel aandacht voor de actualiteit: in de Russische regio Belgorod, dichtbij de grens met Oekraïne, vielen Russische gewapende groepen hun eigen land binnen. Volgens Mart de Kruif is het ondenkbaar dat het Oekraïense leger hier niet bij betrokken is. Wat heeft dat voor gevolgen? En ontwikkelingen in het F-16-dossier: de Verenigde Staten hebben groen licht gegeven voor het trainen van Oekraïense piloten en meerdere Europese landen willen de toestellen gaan leveren.

Tot slot de blik vooruit: waar gaan Mart en Peter de komende week op letten?

Wil je meer Veldheren? Meld je dan aan op vriendvandeshow.nl/veldheren. Daar beantwoorden Peter en Mart meer luisteraarsvragen!

Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Veldheren

Veldheren is dé podcast waarin Peter van Uhm en Mart de Kruif, beiden generaal buiten dienst, uitleggen hoe oorlog werkt. 

Onder leiding van journalist Jos de Groot kijken we door de ogen van twee van de belangrijkste militairen van Nederland naar de grootste oorlog op ons continent sinds 1945.

Wil je meer Veldheren? Meld je dan aan op vriendvandeshow.nl/veldheren. Daar beantwoorden Peter en Mart meer luisteraarsvragen!

Waar kun je luisteren?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afleveringen